menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

300 Collecties op ‘Sprekende geschiedenis’!

Op de collectie pagina van ‘Sprekende geschiedeis’ ontsluiten we oral history collecties van archieven en andere organisaties met als doel om deze op één plek te presenteren en doorzoekbaar te maken. Ons team speurt dagelijks af naar interessante en relevante oral history collecties en inmiddels staan er 300 collecties op de website!  Met grote dank aan de bijdrage van o.a. studenten van de Open Universiteit die stageliepen bij ons.

 

Naast de Nederlandse presenteren we ook Vlaamse collecties op de website. Kom meer te weten over de ervaringen van gastarbeiders, de tweede feministische golf in Vlaanderen, kinderen van de oorlog of uitgaan in Gent.

 

Onlangs zijn we ook gestart met de ontsluiting van Caribische oral history collecties. Er zijn ontzettend veel oral history verhalen opgenomen in Caribisch Nederland en juist de ervaringen en geschiedenis van mensen op de eilanden zijn sterk onderbelicht in de Nederlandse canon van geschiedschrijving.

 

Ken jij collecties/projecten/onderzoeken die nog niet bij ons op de website staan? Ons team onderzoekt elke tip zorgvuldig en met veel plezier! Laat het ons weten via link