Basiscursus
In vier interactieve sessies komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Wat is oral history? Introductie op het vakgebied en de basisprincipes.
- De kunst van het interviewen. Hoe stel je goede vragen, wat zijn geschikte locaties en hoe ga je om met beeld en geluid?
- Wat kun je doen met oral history? De mogelijkheden en voorwaarden voor bruikbaar materiaal. Je krijgt een huiswerkopdracht om zelf een interview af te nemen.
- Feedback en workflow. Bespreking van proefinterviews, handige tips en een overzicht van de complete workflow.
De cursus is geschikt voor erfgoedvrijwilligers, erfgoedcoaches, onderzoekers en iedereen die met persoonlijke verhalen werkt. Ook als je gewoon meer wilt leren over oral history, ben je van harte welkom.
De najaarseditie van de basiscursus start op 11 september. De vervolgbijeenkomsten vinden plaats op 18 en 25 september en 9 oktober, telkens op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden? Scroll omlaag en vul het formulier in.
Cursus op maat – ook op locatie
Naast de basiscursus bieden we ook oral history cursussen op maat, afgestemd op de behoeften van erfgoedorganisaties, musea, archieven of onderzoekers. Deze trainingen kunnen zowel online als op locatie worden verzorgd.
Wil je met je team aan de slag met oral history of een specifieke methode verder uitdiepen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.