menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Online basiscursus Oral History – start 23 mei 2024

Wil jij zelf een beginnen met oral history? Wij helpen je graag op weg! In de basiscursus leer je de fijne kneepjes van oral history methode en wat er allemaal bij komt kijken.  

We gaan dieper inzoomen op vragen zoals: Wat is oral history? Wanneer en hoe gebruik je oral history? Wat zijn de verschillende interviewtechnieken en wat is je interviewhouding? Wat moet je weten over degene die je interviewt? En hoe transcribeer je een interview?

 

Het blijft niet alleen bij theorie, want oral history is ook in actie komen. Je kruipt in de rol van de interviewer en mag je eerste interview afnemen. Hoe stel je iemand op zijn gemak en wat is de beste plek om een interview af te nemen? Dit en nog veel meer komt aan bod in de vier sessies van de basiscursus oral history. We beginnen op 23 mei, schrijf je nu in!

 

Data en investering

De online basiscursus bestaat uit 4 sessies van 2 uur en vindt plaats op donderdagen: 23, 30 mei en 6 en 20 juni 2024, van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn € 130,- per persoon voor alle sessies. Deelnemers kunnen van tevoren aangeven of er specifieke vragen of onderwerpen zijn waar ze meer over willen weten.

 

Heb je interesse in deze cursus?  Meld je aan via onderstaand formulier.

 

Meld je nú aan! | Data: 23, 30 mei en 6 en 20 juni 2024

Online Introductiecursus Oral History