menu

Mini-symposium ‘Oral history en educatie’

Op donderdag 3 november 2022 organiseert Erfgoed Gelderland het mini-symposium ‘Oral history en educatie’. Het mini-symposium is bedoeld voor erfgoedvrijwilligers en beroepskrachten. Tijdens deze middag laten verschillende erfgoedorganisaties zien hoe zij geschiedenis en erfgoed laten aansluiten op de belevingswereld van kinderen en jongeren door middel van oral history. Het symposium vindt live plaats in het atrium van Erfgoed Gelderland en start om 14.00u.

 

Programma 

Marloes Hülsken (hoofddocent Lerarenopleiding Geschiedenis bij de HAN en docent Geschiedenis en vakdidactiek bij de Radboud Universiteit) neemt ons mee in de mogelijkheden van de interviewtechniek in de klas en daarbuiten. Wat is het belang en het nut van oral history als methodiek en didactiek? En wat leren kinderen en jongeren als ze zelf een oral history interview doen? Na de pauze laten verschillende erfgoedorganisaties zien hoe zij een educatief oral history project in de praktijk hebben aangepakt en wat het hen heeft opgeleverd. U kunt op deze pagina het volledige programma bekijken. 

 

Praktische informatie 

Het mini-symposium ‘Oral history in het onderwijs’ vindt plaats in het atrium van Erfgoed Gelderland, Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem. Het programma start om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur is de inloop en staat de koffie en thee voor u klaar. Het definitieve, inhoudelijke programma volgt binnenkort. Om circa 16.00 uur ronden we het programma af en is er tijdens de borrel ruimte om na te praten en ervaringen uit te wisselen.  U kunt op deze pagina het volledige programma bekijken.  

 

Aanmelden 

Het mini-symposium ‘Oral history en educatie’ vindt plaats in het atrium van Erfgoed Gelderland, Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem. Het programma start om 14.00u. Vanaf 13.30 is de inloop en staat de koffie en thee voor u klaar. Om circa 16.00 uur ronden we het programma af en is er tijdens de borrel ruimte om na te praten en ervaringen uit te wisselen. Wilt u graag bij de bijeenkomst aanwezig zijn? U kunt zich aanmelden via dit formulier.

 

Datum: 3 november 2022 | Tijd: 13:30 – 16:00 | Locatie: Atrium, Gelders Archief Westervoortsedijk 67-d Arnhem, 6827 AT.