Mini-symposium ‘Oral history in het onderwijs’

LET OP: Het mini-symposium ‘Oral history in het onderwijs’ van donderdag 19 mei wordt verplaatst naar het najaar van 2022.

 

In vervolg op het succesvolle mini-symposium ‘Iedereen vertelt’ organiseert Erfgoed Gelderland op donderdag 19 mei opnieuw een mini-symposium rondom oral history. Dit keer onderzoeken we de rol en het belang van oral history voor het onderwijs onder de titel ‘Oral history in het onderwijs’.  

 

Programma 

Marloes Hülsken (hoofddocent Lerarenopleiding Geschiedenis bij de HAN en docent Geschiedenis en vakdidactiek bij de Radboud Universiteit) neemt ons mee in de mogelijkheden van de interviewtechniek in de klas. Door middel van een aantal inspirerende voorbeeldprojecten ontdekken we hoe erfgoedorganisaties dat zelf in de praktijk kunnen aanpakken.  

 

Praktische informatie 

Het mini-symposium ‘Oral history in het onderwijs’ vindt plaats in het atrium van Erfgoed Gelderland, Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem. Het programma start om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur is de inloop en staat de koffie en thee voor u klaar. Het definitieve, inhoudelijke programma volgt binnenkort. Om circa 16.00 uur ronden we het programma af en is er tijdens de borrel ruimte om na te praten en ervaringen uit te wisselen.  

 

Aanmelden 

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. Let op: er is beperkt plaats beschikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een plaatsje? Geef u dan snel op. Leden van het netwerk oral history hebben voorrang op deelname. Wilt u lid worden van het netwerk? Neem dan contact op met Lian van der Zon.

 

Datum: 19 mei 2022 | Tijd: 13:30 – 16:00 | Locatie: Atrium, Gelders Archief Westervoortsedijk 67-d Arnhem, 6827 AT.