menu

Onvergetelijke verhalen: Digital storytelling

 

Je wilt dat je digitale collecties gezien en gebruikt worden. Dat doe je onder andere door verhalen te vertellen. Maar hoe doe je dat, welke samenwerking zoek je en hoe maak je dit tot een succes? Kom 8 november naar de inspiratiedag van Netwerk Digitaal Erfgoed om verhalen onvergetelijk te maken en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

 

Door de toegankelijkheid van digitale collecties is er steeds meer beschikbaar en kunnen verbindingen worden gelegd tussen verschillende collecties. Maar hoe vertel je deze verhalen, wat voor opties zijn er? Is er een groot verschil tussen het vertellen van verhalen aan de hand van het fysieke erfgoed dan aan de hand van het digitale erfgoed? Of versterken zij elkaar en zo ja hoe kan je dat dan uitbuiten? Hoe maak je onvergetelijke verhalen die opvallen, gezien en opgemerkt worden? Die brede of juist hele specifieke doelgroepen aanspreken? Tegen welke uitdagingen loop je aan, of lopen anderen aan?

 

Deelnemers aan deze dag worden geïnspireerd om verhalen onvergetelijk te maken en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

 

Ook zal Saskia Moerbeek namens Het Knooppunt “Sprekende geschiedenis” tijdens de bijeenkomst ingaan op het belang van oral history en de vraag wat je allemaal met oral history kan doen. 

 

Deelname aan deze inspiratiedag is kosteloos. Voor vragen of opmerkingen kun je een mail sturen naar: info@netwerkdigitaalerfgoed.nl

Meer informatie en aanmelden kan HIER.