menu

Diversiteit van het Amersfoorts Geheugen

 

Realisatie project:

Overzicht interviews:

Oral-history-interviews-bijgewerkt-december-2015.html

 

Tijdsbestek: 
Locatie: Amersfoort

Aantal interviews: 40

waarvan 24 toegankelijk

bij Archief Eemland

De afgelopen vijftig jaar is een groot aantal migranten naar Amersfoort gekomen om een nieuw leven op te bouwen. Over hun geschiedenis was in Archief Eemland niets terug te vinden. Om dit te veranderen en toekomstig bronnenonderzoek mogelijk te maken stelt Archief Eemland zich ten doel bronnenmateriaal over migranten te verzamelen. Met het oral history project ‘Diversiteit van het Amersfoorts Geheugen’ is hiervoor een basis gelegd.

Inmiddels bestaat de collectie uit 40 interviews (waarvan 24 openbaar toegankelijk) met Amersfoortse migranten. Op www.archiefeemland.nl staat informatie over de inhoud en achtergrond van het project.

Uit de tentoonstelling ‘Amersfoort Werkt!’ van Museum Flehite in 2005. Acht portretten van personen in hun werkomgeving leggen de verbinding tussen vroeger en nu. De geportretteerden vertellen over hun werk in de stad en hun persoonlijke liefde voor het vak.

Ali en Arlan Alagöz van supermarkt Gözde Plaza. Op de website van Archief Eemland, onder ‘Oral History’, is een interview terug te vinden met de heer Ali Alagöz. © foto:  Tjeerd Jansen