menu

Interviews met vakbondsleden

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis 

Audiocollectie Interviews met vakbondsleden

 

COLL00171

 

Aantal interviews: 7

Aantal personen: 8

De digitale bestanden zijn beschreven op basis van opschriften op het analoge materiaal. Bij audiocassettes is elke kant (A en B) een aparte beschrijvingseenheid. De collectie bestond oorspronkelijk uit 4 cassettes met als signatuur GC3/327-GC3/330. De cassettes zijn in 2015 gedigitaliseerd.

Toegankelijkheid: Alleen de digitale bestanden zijn raadpleegbaar.

 

 

Vakbondshistorie.nl

De Vakbondshistorische Vereniging werd opgericht in 1983; doelstellingen van de VHV waren het vergroten van de kennis van de vakbondsgeschiedenis en het bevorderen van de belangstelling voor de historie van de vakbeweging.

 

In deze audiocollectie zijn interviews te beluisteren met leden van de St. Eloy Katholieke Arbeidersbeweging, Algemeene Nederlandsche Metaalbewerkerbond Rotterdam,  de Algemene Nederlandse Bouwarbeidersbond, ABB en ABVA, Amsterdam, NVV, Friesland, de Transportbond en de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond.

 

Het archief is in 2005 door de Stichting VHV “Vrienden van de Historie van de Vakbeweging” aan het IISG in bewaring gegeven; met een aanvulling in 2018 uit de achterstanden van het IISG en in 2021 van Jacques van Gerwen.