menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Tweeduizend Getuigen Vertellen

Interview met Mirjam Ohringer in Tweeduizend Getuigen Vertellen

Joods Cultureel Kwartier (JCK)
 
Tijdsaanduiding: 1939-1945
Aantal interviews: 2000
Toegankelijkheid: Individuele bezoekers kunnen het videoarchief bekijken in het Kenniscentrum van het Joods Museum
Opmerkingen:

De volledige collectie van 53.000 video’s is toegankelijk op verschillende plekken in de wereld. Bekijk het locatie-overzicht.

In de catalogus van de USC Shoah Foundation kunt u zoeken in alle 53.000 video’s (na u aan te melden als gebruiker).

 

Het Joods Museum maakte tweeduizend Nederlandse verhalen uit het video-archief van het USC Shoah Foundation Institute toegankelijk voor publiek. 

De impact die deze verhalen hebben op kijkers, jong en oud, kan moeilijk onderschat worden. Elk verhaal is uniek, het zijn verhalen over vervolging, grote historische gebeurtenissen, kleine persoonlijke voorvallen, maar ook over de kracht van het (over)leven.

 

De 2000 interviews zijn in het Kenniscentrum van het Joods Museum te zien en waren tot en met april 2020 in een tijdelijke opstelling in de Hollandsche Schouwburg te bekijken.

Elk van de 2000 interviews die bij het Joods Museum te zien zijn is voorzien van een samenvatting in het Nederlands, en is ingedeeld in hoofdstukken. Zo wordt direct zichtbaar welke onderwerpen aan bod komen, op welke plek en hoe lang.

 

De interviews zijn te doorzoeken op persoonsnaam, trefwoord en woorden uit de samenvatting. Belangstellenden kunnen in de interviews zoeken , beschrijvingen van de interviews lezen en de interviews geheel of gedeeltelijk bekijken. Dankzij de trefwoorden en de heldere indeling kunnen geïnteresseerden en onderzoekers heel gericht een deel van een interview bekijken.

 

Het archief van het USC Shoah Foundation Institute bevat bijna 52.000 interviews met overlevenden van de Holocaust. Deze getuigenissen zijn in tussen 1995 en 1998 vastgelegd in 34 verschillende landen, door het Shoah Foundation Institute in Los Angeles, geïnitieerd door Steven Spielberg en gefinancierd met de royalty’s van zijn film Schindler’s List.

 

De interviews kennen een vast verloop en een vaste opzet. In elk interview is er ruimte voor het leven voor, tijdens en na de Holocaust. Aan het einde van ieder interview toont de geïnterviewde foto’s van zijn familie en komen huidige familieleden in beeld. Het interview is meestal thuis bij de overlevende opgenomen.

 

De volledige collectie van 53.000 video’s is toegankelijk op verschillende plekken in de wereld. Bekijk het locatie-overzicht.

In de catalogus van de USC Shoah Foundation kunt u zoeken in alle 53.000 video’s (na u aan te melden als gebruiker).