menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Verzet in Tilburg

Regionaal Archief Tilburg, 420 Collectie geluidsbanden en cassettes Tilburg
 
Tijdsaanduiding: 1940-1945
Aantal interviews: 8
Toegankelijkheid: Openbaar
Periode interviews: 1984
 

Ad de Beer in gesprek met de fam. Van Eerdewijk-Sandbergen over de overval bij Coba Pulskens in de Diepenstraat te Tilburg op 9 juli 1944. Van Eerdewijk was betrokken bij het illegale werk van Coba en woonde naast Coba Pulskens.

Gerrit Kobes in gesprek met C. v.d. Hooft, in de oorlog rayon-leider van de LO/LKP, Brabant-Oost en met dhr. Hamburg, in de oorlog aktief in het verzet binnen Tilburg, Groep O.D. 

Gerrit Kobes in gesprek met frater Frederico, pater Rembertus (Rooie Rem) en Jan Franken over de illegaliteit binnen de LO/LKP, Brabant Oost.

Gerrit Kobes in gesprek met Eppo Boer te Beesterzwaag, in de oorlog werkzaam als illegaal werker (rayonleider) binnen de LO/LKP, regio Tilburg West. Na de bevrijding was dhr. Boer aktief m.b.t. de oprichting MTN (Motor Transport Nederland), voorloper van de AAT.

 

Vier verzetstrijders in de vakantie rond augustus / september 1941. Met bril Jac Theelen en rechts van hem Leo Winkelmolen. Zij kwamen uit Limburg en waren ondergedoken bij Coba Pulskens – © Regionaal Archief Tilburg