Communicatie
Op deze pagina vind je alle communicatietools en richtlijnen voor het gebruik van onze naam en logo’s.
Communicatietools en richtlijnen
“Sprekende geschiedenis” werkt samen met gemeenschappen, erfgoedorganisaties, musea, archieven en onderzoekers om oral history-projecten te stimuleren, ondersteunen en ontwikkelen. Door heldere en consistente communicatie vergroten we samen de zichtbaarheid en impact van de verhalen die verteld worden.
Naamgebruik en vermelding
De volledige naam van onze organisatie is Nationaal Knooppunt Oral History “Sprekende geschiedenis”. Gebruik deze naam in formele communicatie, zoals in officiële documenten, projectvoorstellen, persberichten en publicaties. Voor informele communicatie, zoals sociale media, nieuwsbrieven of flyers, mag de verkorte naam “Sprekende geschiedenis” worden gebruikt.
Sprekende geschiedenis wordt in alle talen op de volgende manier geschreven:
-
De S van Sprekende is een hoofdletter, de rest in onderkast
-
Een spatie tussen Sprekende en geschiedenis
-
In het logo staan dubbele aanhalingstekens (“ ”). In geschreven teksten mogen deze ook worden gebruikt, maar het is niet verplicht.
Logo’s: richtlijnen & downloads
Om een herkenbare uitstraling te waarborgen, hebben we enkele richtlijnen voor het gebruik van ons logo opgesteld:
- Zorg voor voldoende witruimte rondom het logo.
- Gebruik het logo altijd in de oorspronkelijke kleuren en formaten.
- Het logo mag niet aangepast worden in vorm, kleur of verhouding.
Wil je het logo van Sprekende geschiedenis gebruiken voor een publicatie, samenwerking of vermelding? Download hier het juiste logopakket:
Logo “Sprekende geschiedenis”– geschikt voor algemeen gebruik, zoals sociale media, nieuwsbrieven of flyers.
Download hier de logoset
Logo “Sprekende geschiedenis” incl. ‘Knooppunt’– te gebruiken in formele communicatie zoals officiële documenten, projectvoorstellen, persberichten en publicaties.
Download hier de logoset
De ZIP-bestanden bevatten het logo in verschillende formaten (PNG, SVG) en kleurvarianten (kleur, zwart, wit).
Social media
Wij zijn actief op verschillende social media-platforms om onze projecten, partners en ontwikkelingen zichtbaar te maken. Je vindt ons op:
Bij het delen van nieuws dat te maken heeft met onze projecten en activiteiten kun je ons taggen op LinkedIn via [@Sprekendegeschiedenis] en gebruik maken van relevante hashtags zoals #oralhistory en #sprekendegeschiedenis voor een betere vindbaarheid.
Nieuwsbrief
Elke maand versturen we een nieuwsbrief met het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van oral history. Meld je aan via onze website en blijf op de hoogte van evenementen, projecten en samenwerkingen.
Vragen
Heb je vragen over ons logo, social media of hoe je ons kunt vermelden in jouw communicatie? Neem contact met ons op via [ivana@sprekendegeschiedenis.nl].