menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Interviewers inwoners Benedenstad gezocht

Voor een geschiedenisproject na de zomer zijn de Oral History Werkgroep van Numaga en het Regionaal Archief Nijmegen, op zoek naar mensen met een hart voor de geschiedenis van Nijmegen. Naar mensen die graag meer willen weten over de geschiedenis van de benedenstad en naar de geschiedenis van de mensen die er wonen. 

 

Oral History

Voor het project willen we bewoners van de benedenstad interviewen. Mensen die er hun hele leven gewoond hebben. We willen weten hoe zij de veranderingen die er sinds de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden ervaren hebben. Door bewoners te interviewen voegen we ook hun verhaal toe aan de geschiedenis, die tot nu toe vooral gekleurd werd door het perspectief van de gemeente en haar ambtenaren. De interviews worden opgenomen in de Verhalenbank van het Regionaal Archief Nijmegen.

 

Wij bieden een introductieavond interviewen/oral history aan in samenwerking met Erfgoed Gelderland op 14 september om 19:30 in het Regionaal Archief Nijmegen (Mariënburg 27). De uiteindelijke interviews vinden begin oktober plaats. Precieze datum wordt bepaald in overleg met interviewer en geïnterviewde.

 

Interesse?

Lijkt u dit wat? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de voorzitter van de Oral History werkgroep van Numaga, Paul van der Flier via paulvanderflier@hotmail.com  of 06-27581492. Ook als u geïnterviewd zou willen worden: neem vooral contact op!

 

Fotocredit: een drietal bewoners van het Ottengas voor de deur (1930-1935), fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen, Publiek Domein. Achtergrond: een uitsnede van het ”S.O.S. plan”.