menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Norah Karrouche over community heritage collections in CLARIAH

De partner van het project Verhalen in Beweging, DIG IT UP, is geselecteerd als good practice voor Cultural Heritage in Action, een van de acties van de European Framework for Action on Cultural Heritage van de Europese Commissie.

Het Eurocities-netwerk produceerde deze video over DIG IT UP en hun partners. In de video vertelt Norah Karrouche over de samenwerking tussen DIG IT UP en CLARIAH en de Media Suite.

 

Karrouche: “Ons storycycle model is bedoeld om een workflow te ontwerpen die organisaties zoals DIG IT UP kunnen gebruiken om de data en oral histories die ze verzamelen, beschikbaar te maken voor een zeer divers publiek, zodat deze oral histories hergebruikt kunnen worden door burgers zelf, via DIG IT UP of via de gemeentelijke archieven. Maar ook door onderzoekers, docenten, leerkrachten en journalisten via een onderzoeksinfrastructuur als CLARIAH”.

 

Een eerste community erfgoedcollectie, Ziel van de Wederopbouw van Verhalenhuis Belvedere, is al gedeeltelijk beschikbaar in de CLARIAH Media Suite. Meer informatie over deze collectie is hier te vinden.

 

[dit artikel is een machinevertaling van het originele artikel op de website van CLARIAH]