menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Ancestors unKnown Nederland

De verborgen verhalen die via genealogisch speurwerk aan het licht komen, worden toegevoegd aan het lesprogramma. Zo wordt er niet alleen ‘geschreven’ over, maar ook ‘geschreven’ door leerlingen zelf.

 

Op zoek naar familiegeschiedenis
Ancestors unKnown Nederland is bestemd voor basis- en middelbaar onderwijs. Leerlingen worden uitgenodigd om op zoek te gaan naar hun voorouders en hun familiegeschiedenis via oral history interviews, stamboomonderzoek en archiefonderzoek. Tegelijkertijd krijgen ze geschiedenislessen aangeboden die een meerstemmig perspectief bieden op koloniale en migratiegeschiedenissen.

 

Bekijk de kennisclip over Ancestors unKnown hieronder:

De  Ancestors unKnown Familie Verhalen Toolkit voor families is vanaf dit najaar te koop.

 

Misschien heb je onze Familie Verhalen Toolkit al  op de sociale media voorbij zien komen. Een pakket waarmee kinderen in gesprek kunnen gaan met hun familie(s) en verhalen kunnen delen.

 

De Toolkit bevat een boekje met vragen en opdrachten, Familie verhalen kaarten, een Familie-verhalen boekje, een stamboomvel, ideeen voor verschillende activiteiten met de familie en meer….

 

De toolkit is een van de projecten van de alliantie ‘De ongelooflijke verhalen van onze voorouders’.

 

De Familie Verhalen Toolkit is samengesteld door Dana Saxon (oprichtster van Ancestors unKnown) en Helen Sumter (projectmanager Ancestors unKnown Nederland) , vormgegeven door Helma Timmermans en (eind)redactie door Maartje Oome