menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Markante Bommelaars

Met vijftig markante Bommelaars vijftig jaar terug in de tijd

Zaltbommel groeide in de afgelopen vijftig jaar uit van een slaperig stadje aan de Waal tot een moderne stad in het midden van het land. In dit boek vertellen bekende Bommelaars hoe het leven is veranderd in Zaltbommel. 

Voormalig huisarts en schrijver Paul van Dijk heeft de ­geschiedenis van een halve eeuw ­Zaltbommel ­opge­tekend aan de hand van vijftig ­gesprekken. ­Markante ­bewoners van ­Zaltbommel ­vertellen over de recente ­geschiedenis van de kerk, de kunst, het onderwijs, de ­politie, de huizenmarkt, de politiek, de multi­culturele samenleving, en over de ­liefde voor hun stad. 

 

Ontdek aan de hand van die ­verhalen hoe een stad verandert en hoe we ook vandaag de dag, met elkaar ­geschiedenis blijven schrijven. 

 

De markante Bommelaars zijn geportret­teerd door fotograaf ­André Dieterman. Het boek geeft u daardoor niet ­alleen een bijzonder beeld van het recente verleden van Zaltbommel, het is door de prachtige foto’s ook een uniek lees- en kijkboek dat op geen enkele leestafel mag ontbreken.