menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Oral History trainingen – Annegriet Wietsma

 

Wie?

Annegriet Wietsma is gelauwerd filmmaker, schrijver en trainer Oral History interviewtechnieken met meer dan 30 jaar ervaring. Zij maakt series en documentaires voor filmhuizen en televisie (o.a. Andere Tijden, Tuan Papa, Just People). Initiatiefnemer van het project Oorlogsliefdekind.nl. Auteur van de podcast De Deventer Mediazaak (2021) over de gevolgen van de media-hype voor de betrokkenen bij de Deventer Moordzaak.
Mederegisseur van verschillende historische televisieseries: De Strijd; de gouden eeuw van de arbeider (VARA, 2015), Hoop en Wanhoop in het Midden-Oosten (NTR, 2018), Vrouw op Mars; honderd jaar vrouwenemancipatie (BNNVARA, 2018), De strijd om het Binnenhof (NTR, 2020).
In haar werk maakt ze veelvuldig gebruik van de interviewtechniek van Oral History.

Wat?

Een praktische training Oral History Interviewtechnieken. Tweedaagse workshop vol met voorbeelden, illustraties, oefeningen en feedback.

Voor wie?

Organisaties die hun achterban willen leren hoe zij Oral History interviews moeten houden. De workshops zijn altijd maatwerk, toegesneden op de voorkeuren van de opdrachtgever, het onderwerp van het Oral History-project en het ervaringsniveau van de deelnemers.

Kosten

Meer informatie, overleg en kosten op aanvraag, annegriet.wietsma@gmail.com

Eerdere opdrachtgevers

Ministerie van VWS Erfgoed van de Oorlog, Erfgoedhuis Zuid-Holland, Landschapsbeheer Flevoland, Landschapsbeheer Gelderland, Provinciaal Historisch Centrum Zuid-Holland, Regionaal Archief Nijmegen, Regionaal Archief Leiden, Gelegerd in Gelderland, CultuurExpress Maas&Waal, Kunst & Cultuur Overijssel, St BMP, St. Rotterdam Vertelt, ARK Natuurontwikkeling