menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Vacature Junior Communicatiemedewerker voor “Sprekende geschiedenis”

“Sprekende geschiedenis” is per direct op zoek naar een junior communicatiemedewerker voor 20 uur in de week.

 

 “Sprekende geschiedenis” is hét knooppunt van organisaties en mensen die zich met Oral History bezighouden met als doel om mondelinge geschiedenis in al zijn facetten te bevorderen. Dit doen we door samen te werken met musea, archieven, universiteiten én maatschappelijke initiatieven te stimuleren. Het Knooppunt ‘Sprekende geschiedenis’ is een initiatief van Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) en diverse partners.

 

Een centrale rol speelt de website “Sprekende geschiedenis” waar bestaande en nieuwe collecties van persoonlijke verhalen en getuigenissen van inwoners van Nederland en Vlaanderen zichtbaar, toegankelijk en doorzoekbaar worden gemaakt. Ook worden tools aangeboden om zelf aan de slag te gaan met oral history.

 

Ben jij een startende communicatieprofessional die op zoek is naar een baan in een maatschappelijk relevante sector waarin je veel vrijheid krijgt om je eigen stempel te drukken? Vind je het bovendien leuk om met content, social media en geschiedenis bezig te zijn? Lees dan snel verder.

 

Junior communicatiemedewerker 

Samen met een senior communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

 

·       Meedenken en invulling geven aan het communicatieplan

·       Het up to date houden van de website “Sprekende geschiedenis”

·       Werken volgens een contentplanning, waarbij schrijven van content voor de website en sociale media wekelijks gebeurt

·       Onderzoek doen naar bruikbaar materiaal voor social media en contacten leggen met externen

·       Opmaak en inhoud verzorgen voor de nieuwsbrief

·       Meehelpen en organiseren van evenementen zoals een symposium of een workshop

 

Jouw profiel

·        Een achtergrond of ervaring in communicatie (hbo werk- en denkniveau), interesse en nieuwsgierigheid naar geschiedenis, oral history, erfgoed en/of maatschappelijke ontwikkelingen

·        Je pakt dingen als vanzelf op, toont initiatief en beseft dat allround klussen (zoals het adressenbestand en de algemene mailbox bijhouden) onderdeel zijn van je taken

·        Je hebt ervaring met social media, canva, oog voor vormgeving of bent gemotiveerd om dit te leren

·        Je bent nauwkeurig en accuraat en neemt verantwoordelijkheid voor jouw taken

·        Communicatief sterk (in woord en geschrift) 

·        Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift 

 

Wij bieden 

Het gaat om een functie op projectbasis tot en met mei 2023 voor 20 uur in de week.  

Bij wederzijdse tevredenheid en voldoende financiering bestaat de mogelijkheid tot verlenging.

Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring. Het maximumsalaris bedraagt 3.047, – bruto (op basis van een 36-urige werkweek).

 

Sollicitaties

Naast je CV en een korte motivatie voor de functie ontvangen we uiterlijk 15 september 2022 ook twee verbeterpunten voor onze website met een korte argumentatie. Dit mag worden gemaild naar info@sprekendegeschiedenis.nl, gericht aan Ivana Baric.
Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met communicatieadviseur Ivana Baric via ivana@sprekendegeschiedenis.nl

 

“Sprekende geschiedenis” werkt graag met gemotiveerde mensen met verschillende perspectieven, achtergronden en ervaringen. Iedereen die zich hierin herkent en de functie aansprekend vindt nodigen wij van harte uit om te reageren.