menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Sporen van Indië

In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland.

 

 

Vragen over de documentaire, de tentoonstelling of het onderwijstraject?
info@sporenvanindie.nl – of via de website

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft bijna 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt aan de hand van de historische verwevenheid tussen Indië en de stad Amersfoort, zomaar een stad midden in Nederland.

 

Producent Reda van der Putten werkte twee jaar aan het vooronderzoek. Presentator Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.

 

Bekijk de trailer:

De documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt binnenkort landelijk op meerdere plekken vertoond. Via de website kun je alvast aanmelden om een bericht te ontvangen als de speeldata en locaties van de landelijke vertoningen bekend zijn. Ook is het mogelijk dat de documentaire op locatie wordt vertoond.