menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Brabant Remembers

Vijfenzeventig verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de samenleving. Deze verhalen vormen het uitgangspunt voor een Brabant breed programma en de (inter)nationale campagne Brabant Remembers. Samen met gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma in 2019-2020. Met het doel om de impact van de Tweede Wereldoorlog over te dragen, tastbaar en invoelbaar te maken en zo ook de jongere generaties te bereiken.

 

Met de 75 persoonlijke verhalen worden makers, kunstenaars en beleidsmakers geïnspireerd. Met het doel dat een breed en talrijk nationaal en internationaal publiek in 2019 en 2020 op 75 locaties, 75 persoonlijke levens veranderende oorlogsverhalen kan beleven. Zodat mensen lering kunnen trekken uit de dilemma’s waar gewone mensen in ongewone omstandigheden voor stonden en inzien hoe buiten de kaders denken tot ongekende hoogte- en dieptepunten kan leiden.

 

Met Brabant Remembers worden de verhalen van toen gebruikt als inspiratiebron en uitgangspunt voor keuzes die anno nu genomen moeten worden. De emotionele impact van toen wordt zo voelbaar en de link wordt gelegd met hedendaagse uitdagingen.

 

Brabant Remembers is een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ‘40-‘45 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en vfonds. Brabant Remembers is partner van Europe Remembers.