menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Vrijwilligers gezocht voor het analyseren van oral history interviews

Sprekende geschiedenis heeft het initiatief genomen om rond het begrip Vrijheid, een koppeling te maken tussen verschillende oral history collecties. Opzet is dat interviews uit de collecties van het NIOD, het Nederlands Veteranen Instituut, het project Ongekend Bijzonder en een nog te bepalen Haagse interviewcollectie doorzoekbaar worden gemaakt op de betekenis die mensen aan het begrip vrijheid geven.

 

Om deze inhoudelijke koppeling te kunnen maken zoeken we vrijwilligers die met elkaar zo’n 200 geselecteerde interviews willen analyseren op de betekenis die aan vrijheid wordt gegeven en die de verschillende interviewfragmenten van de juiste labels willen voorzien.

 

Het werk kan thuis achter de computer gedaan worden. Je kan zelf bepalen hoeveel interviews je analyseert en labelt. Vanuit het Knooppunt Sprekende geschiedenis krijg je een passend softwareprogramma aangereikt. Ook kun je rekenen op heldere instructies welke labels je kunt gebruiken en hoe je zelf een nieuw label kunt voorstellen. Ook is er een helpdesk voor alle praktische en inhoudelijke vragen die je onderweg tegenkomt.

 

Vind je het leuk om bij te dragen aan het inhoudelijk doorzoekbaar maken van verschillende interviewcollecties? En wil je de actuele discussie over vrijheid meer diepgang geven? Meld je dan aan via info@sprekendegeschiedenis.nl. Meer informatie over het project Vrijheid als thema vind je op de website sprekendegeschiedenis.nl onder het kopje thema’s.

 

 

Voor meer informatie:

Saskia Moerbeek, Knooppunt Sprekende geschiedenis

info@sprekendegeschiedenis.nl

06 29035922 (niet op woensdag)