menu
Geef een of meerdere zoektermen op.
Gebruik dubbele aanhalingstekens om in de exacte woordvolgorde te zoeken.

Zeeuws DNA in Oral history krijgt een vervolg

Op maandag 27 november werd in het Watersnoodmuseum in Zeeland de aftrap gegeven voor een vervolg van het in 2022 gestarte project ‘Zeeuws DNA in Oral history’.

In de eerste fase van dit project hebben de 5 grote themamusea van Zeeland: het Watersnoodmuseum, het Zeeuws Museum, het Bevrijdingsmuseum Zeeland, het Industrieel Museum Zeeland en het MuZEEum, 15 Oral history verhalen verzameld en opgenomen over uiteenlopende onderwerpen. Van verhalen over WO II en de Watersnoodramp tot verhalen over historische voorwerpen, industrialisatie en stedelijke ontwikkelingen. In 2024 wordt er een vervolg gegeven aan dit project door het opnemen van nog eens 15 verhalen via de betrokken themamusea én nog eens 10 verhalen waar andere culturele instellingen in Zeeland op kunnen inschrijven.

 

Tijdens een brainstormmiddag in het Watersnoodmuseum presenteerden de themamusea hun onderwerpen voor de nieuwe interviews en konden andere Zeeuwse culturele instellingen inspiratie opdoen voor het indienen van eigen onderwerpen voor Oral history interviews. Het Knooppunt Sprekende geschiedenis was uitgenodigd om op deze bijeenkomst een korte presentatie te houden over de waarde van Oral history voor een regio. De collectiebeheerder van het Watersnoodmuseum Marc van Velzen hield een boeiende presentatie over de toepassing van Oral history in hun eigen museum.

 

De verwachting is dat de nieuwe Oral history interviews voor publiek beschikbaar zijn in de loop van de zomer van 2024. Wanneer het zover is zullen we dat vermelden Sprekende geschiedenis. 

 

Lees hier meer over dit project